Turku Aikikai ry
TER­VE­TU­LOA! Onegaishimasu (おねがいします)
 

IAIDO

Nykypäivänä traditionaalisen iaidon harjoittaminen merkitsee rauhattoman ruumiin ja kiivaan mielen yhdistymistä kohti vakaata tasapainoisuutta, jossa miekka, sitä pitelevä käsi ja molempia ohjaava mieli muovautuvat yhdeksi toisistaan erottamattomaksi kokonaisuudeksi. Iaidon vaikeus ei piile fyysisessä olemuksessa vaan henkisessä asennoitumisessa - miekka, käsi ja mieli yhdessä eivät halkaise pelkästään ilmaa.
Iaidon harjoitellu
Iaidoa harjoitellaan käyttäen aitoa japanilaista miekkaa (katana), teroittamatonta harjoitusmiekkaa (iaito) tai puumiekkaa (bokken). Lajia voi harrastaa kuka tahansa iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Ylivoimaisesti suurin osa harjoittelusta on yksin miekalla tehtäviä puolustuksellisia liikesarjoja, yhtä tai useampaa kuviteltua hyökkääjää vastaan. Näitä liikkeitä on vuosisatojen varrella kehitetty mitä erilaisimpia tilanteita varten. Edistyneemmät harjoittelijat voivat harjoitella myös pareittain tehtäviä liikesarjoja ja erilaisia lyöntejä; esimerkiksi olkinippuja katkomalla.
Tyylisuuntamme on Yushingijuku Takada Dojon Muso Shinden ryu, jonka jäseneksi jokainen harjoittelija liittyy ennen vyökokeita. Turku Aikikai on Suomen Iaidoliiton jäsenseura.
Iaidoharjoitukset pidetään Turussa. Harjoituksia on neljästi viikossa ja uusille suunnatut harjoitukset pidetään tiistai-iltapäivisin. Aloittelijalle varustuksena riittää verryttelyasu.


Ota yhteyttä ja kysy lisää iaidosta: Juho/ 045 1232925