Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aikido on hauskaa junioriliikuntaa

Turku Aikikain junioriharjoitukset on suunnattu 7-13-vuotiaille. Lajin opettelu tapahtuu leikkien, pelien ja erilaisten ryhmäkisailujen muodossa. Alkuverryttely, kaatumisharjoittelu, jalkatyöskentely ja aikidotekniikat kehittävät notkeutta, liikkuvuutta ja lihaskoordinaatiota. Harjoittelu tukee lasten luontaistakehitystä ja opettaa heille sosiaalista kanssakäymistä eri-ikäisten lasten kanssa.

Miten junnut harjoittelevat?

Juniori-aikidossa varsinaiset aikidotekniikat ovat yksinkertaistettuja ja helppoja. Uuden vyöarvon suorettuaan lapset saavat vyönsä päihin erivärisiä nauhoja, ”natsoja”. Vaikeusastetta kasvatetaan iän karttuessa. Noin 13 ikävuoden tienoilla juniorit voivat siirtyä harjoittelemaan aikuisten ryhmään.

Vaikka harjoituksissa noudatetaan budolajeille ominaista kuria, voi välillä myös nauttia liikkumisen riemusta pyörimällä, hyppimällä tai kieriskelemällä pehmeällä tatami-matolla opettajien valvovan silmän alla. Harjoittelu on valvottua ja turvallista, sillä ohjaajina toimivat kokeneet opettajat ja apuohjaajat.

Huom! Vaikka harjoittelu on turvallista, on Suomen Aikidoliiton lisenssi, jossa on juniorivakuutus, pakollinen!

 

Tiedustele lisää  lomakkeella!

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.