Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aikido on hauskaa junioriliikuntaa

junioriaikidojunioriaikido

Turku Aikikain junioriharjoitukset on suunnattu 7-13-vuotiaille. Lajin opettelu tapahtuu leikkien, pelien ja erilaisten ryhmäkisailujen muodossa. Alkuverryttely, kaatumisharjoittelu, jalkatyöskentely ja aikidotekniikat kehittävät notkeutta, liikkuvuutta ja lihaskoordinaatiota. Harjoittelu tukee lasten luontaista kehitystä ja opettaa heille sosiaalista kanssakäymistä eri-ikäisten lasten kanssa.

Vaikka harjoituksissa noudatetaan budolajeille ominaista kuria, voi välillä myös nauttia liikkumisen riemusta pyörimällä, hyppimällä tai kieriskelemällä pehmeällä tatami-matolla opettajien valvovan silmän alla. Harjoittelu on valvottua ja turvallista, sillä ohjaajina toimivat kokeneet opettajat ja apuohjaajat.

Juniori-aikidossa varsinaiset aikidotekniikat ovat yksinkertaistettuja ja helppoja. Uuden vyöarvon suorettuaan lapset saavat vyönsä päihin erivärisiä nauhoja eli natsoja. Turku Aikikaissa juniorien vyöarvot suoritetaan Suomen aikidoliiton juniorien kyu-vaatimusten mukaan. Jokaisesta täydestä vyöarvosta peritään 5€ maksu.

Noin 13 ikävuoden tienoilla juniorit voivat siirtyä harjoittelemaan aikuisten ryhmään. Juniorivyöarvot  6. kyusta eteenpäin ovat vastaavia aikuisten vyöarvojen kanssa. Lapsen siirtyessä aikuisten ryhmään, on hyvä keskustella ohjaajien kanssa, mikä aikuisten ryhmistä olisi lapselle sopivin.

Harjoitukset ovat Shaolinin salilla maanantaisin klo 16.30-17.30 sekä perjantaisin klo 16.30-17.30. Lisäksi meillä on junioritoimintaa Kemiönsaarella.

Seuraa kalenteristamme junioreiden harjoitusjaksoja ja tapahtumia

Varusteet

Aluksi varusteiksi riittävät esimerkiksi verkkarit ja t-paita. Salilla on hyvä olla mukana myös sandaalit ja pieni pyyhe jalkojen pesua varten, jotta tatamille ei kulkeudu ylimääräistä likaa eteisestä. Ulkokengät jätetään kenkätelineeseen, ja pukuhuoneen ja salin välillä kuljetaan sandaaleissa.Saliin tullessa sandaalit jätetään siistiin riviin oven suuhun.

Harjoittelun jatkuttua vähän aikaa tulee ajankohtaiseksi valkoisen aikidopuvun hankinta. Pukuja voi tilata esimerkiksi Shaolin dojon verkkokaupan kautta, jolloin puku toimitetaan oman salin toimistoon noudettavaksi. Puvun hinta on 42-54€ koosta riippuen.

 

Harjoitusmaksut 

Junioreiden harjoitusmaksu on 90€ kaudelta, eli se on maksettava erikseen syys- ja kevätkauden alussa. Lisäksi on seuran vuosittainen jäsenmaksu 10€, joka tulisi maksaa tammi-helmikuun aikana. Uudet harjoittelijat maksavat jäsenmaksun liittyessään.
Nämä maksut maksetaan tilille FI16 5710 7020 0123 86
Merkitse viestikenttään harjoittelijan nimi, laji ja maksun aihe.

Lisää tietoa seuran maksuista saat sähköpostilla info@turkuaikikai.fi

Huom! Vaikka harjoittelu on turvallista, on Suomen Aikidoliiton lisenssi, jossa on juniorivakuutus, pakollinen!

Lisenssi

Suomen Aikidoliitton jäsenseurojen alle 18-vuotiaille harjoittelijoille on tullut pakolliseksi vuosittainen aikidolisenssi. Lisenssi sisältää vakuutuksen alaikäiselle harjoittelijalle kattaen aikidon harjoittelussa mahdollisesti sattuvat tapaturmat. Normaalit tapaturmavakuutukset eivät yleensä kata kamppailulajien yhteydessä sattuneita haavereita. Vakuutuksellinen lisenssi alle 18-vuotiaille maksaa noin 40 euroa vuosi.
Aikidoliiton lisenssi ostetaan uuden Suomisport-palvelun kautta. Sivustolle kirjaudutaan sähköpostilla tai puhelinnumerolla, juniorilisenssit ostetaan aina huoltajan tunnuksen alla.

 

Linkki Suomisport -palveluun

 

Linkki Aikidoliiton pikaohjeeseen lisenssin ostoon

 

 

Tiedustele lisää  lomakkeella! Lomakkeiden rekisteriseloste

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.