Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Iaido on samuraiden perintöä

iaido on mielenhallintaaiaido on mielenhallintaa

Iaido on 1500-luvun japanilaisten samuraiden kehittämä yhtenäinen liikesarja, joka sisältää miekan vetämisen tupesta, vihollisen lyömisen ja miekan palauttamisen tuppeen. Liikesarja aloitetaan, suoritetaan ja lopetetaan keskeytyksettä ja tasaisen sujuvasti, kuten veden virtaus kiven ympäri.

Nykypäivänä traditionaalisen iaidon harjoittaminen merkitsee rauhattoman ruumiin ja kiivaan mielen yhdistymistä kohti vakaata tasapainoisuutta, jossa miekka, sitä pitelevä käsi ja molempia ohjaava mieli muovautuvat yhdeksi toisistaan erottamattomaksi kokonaisuudeksi. Iaidon vaikeus ei piile fyysisessä olemuksessa vaan henkisessä asennoitumisessa - miekka, käsi ja mieli yhdessä eivät halkaise pelkästään ilmaa.

Miten iaidoa harjoitellaan

Iaidoa harjoitellaan käyttäen aitoa japanilaista miekkaa (katana), teroittamatonta harjoitusmiekkaa (iaito) tai puumiekkaa (bokken). Lajia voi harrastaa kuka tahansa iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Ylivoimaisesti suurin osa harjoittelusta on yksin miekalla tehtäviä puolustuksellisia liikesarjoja, yhtä tai useampaa kuviteltua hyökkääjää vastaan. Näitä liikkeitä on vuosisatojen varrella kehitetty mitä erilaisimpia tilanteita varten. Edistyneemmat harjoittelijat voivat harjoitella myos pareittain tehtäviä liikesarjoja ja erilaisia lyöntejä; esimerkiksi olkinippuja katkomalla.

 

Harjoitusajat

Iaido harjoittelee Shaolinin salilla sekä Aninkaisten koulutalon A-salilla lauantaisin klo 10.00.

Shaolinin salin iaidon harjoitusajat löydät Harjoitukset-sivulta.

 

Tutustu iaidoon keskustelupalstalla

 

Tiedustele lisää  lomakkeella!  Lomakkeiden rekisteriseloste

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.